Мохамед Ислам, сега 17-годишен, се среща за пръв път с пазара, когато е на 11 г. и братовчед му го запознава с търговията на пени акциите. В момента той обича да търгува фючърси на петрол и злато.

В момента Мохамед следи отблизо пазарите и завършва колеж в Ню Йорк. Той е активен трейдър, който фокусира стратегията си на акции със средна и малка капитализация. Още от малък Ислам е привлечен от пазарите.

Успява да отвори първия си акаунт за търговия без позволение на 11-годишна възраст, търгувайки на вторичния пазар на penny stocks, следвайки стратегията за напомпване на акции и след това продажба.

Още тогава той се влюбва във волатилността и разнопосочните движения. След като успява да натрупа достатъчно печалба на вторичния пазар, Мохамед започва да търгува с акции със средна и малка капитализация.

Гладът му към пазара бил неутолим и за това той се прехвърлил в търговията с деривати. След като добре разучил и този пазар, той се специализира в търговията на фючърси на петрол и злато - двата големи играча на пазара на суровини. През летните дни той търгува всеки ден, когато пазарът е отворен, и до момента има достатъчно успехи.

Целта на Мохамед е да достигне по правилния път към финансовата индустрия и да стане уважаван хедж фонд мениджър, фокусиран изцяло върху търговията със суровини, price action и макроикономика. Той обича да събеседва в интернет с други трейдъри и да споделя опита си на всеки, който пожелае да се запознае по-отблизо с пазара.

Инвестиционен стил: „Основните ми пазари в момента са фючърсите на петрола и златото и търгувам още и акции с малка и средна капитализация. Търгувам най-вече базирано на волатилността и обемите. Стратегията ми влкючва price action и макроикономика."

Модел на подражание: „Трябва да кажа, че Пол Тюдор Джоунс е наистина човекът, на когото се възхищавам заради всеотдайността му и таланта му. Личността и техниката на г-н Джоунс са това, което го е направило толква успешен и съм вдъхновен да стана поне 1% от мъжа, който е бил той. Преминал е през много препятствия, но все пак е достигнал върха".

Най-голямо постижение: „Когато се научих, че трябва дисциплина и стратегия, които дават добри резултати във времето и достатъчно капитал - спрях и не направих нито една сделка, преди да постигна тези две неща. Търгувам, използвайки собствения си план, без да следвам някакво кардинално правило да минимизирам загубите и да повишавам печалбите си. Това ме направи успешен и до ден-днешен смятам това за най-голямото ми постижение".

Бъдещи планове: Бъдещите ми планове включват това да стана успешен хедж фонд мениджър. Очаквам да успея да запиша да уча финансово ориентиран колеж и след това висше за финанси или икономика. Основният ми план обаче остава да продължа да търгувам, да се уча от най-добрите и да се опитам да си намеря ментор, който е велик трейдър.