Колко струва да караш ски у нас? Част от курортите вече обявиха цените за ски сезон 2014 – 2015 г.

От днес в ски зоната над Банско са отворени част от пистите и съоръженията. Вече работи кабинковият лифт, както и 6-седалката до коларски път.

Отворени са пистите Тодорка (в частта си от коларски път), Юлен, както и ски пътя в частта си от Шилигарника до Бъндеришка поляна.

Въпреки това на официалния сайт на курорта все още не са обявени цените за използване на писти и съоръжения за тази година. За момента дневната ски карта струва 30 лв. поради ограничената работа на съобръженията.

Официалното откриване на сезона в Банско ще бъде на 13 декември.

Тази година дневната лифт карта за всички съоръжения в Боровец струва 55 лева за възрастни и 33 лева за деца.

Ако смятате да карате ски в курорта цял сезон, тогава най-изгодно ще ви излезе да си купите сезонна лифт карта, която е на цена от 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца.

За любителите на адреналина нощното каране струва 22 лв. Сезонът в курорта ще бъде открит на 13 декември.

Вижте още: Най-добрите ски курорти в Алпите

В Пампорово ще открият сезона по-рано – на 6 декември. Лифт картите за деня са с цена 53 лв. за възрастни, а за деца – 32 лв.

За най-близките ски писти до столицата – тези на Витоша, все още няма информация кога ще отворят за сезона, нито какви ще бъдат цените за използване на съоръженията.

Ако сте избрали Добринище за ски дестинация, тогава белият спорт ще ви струва доста по-малко, отколкото в по-популярните курорти у нас.

Еднодневната карта за възрастни е с цена 30 лв., а за деца – 15 лв.