Крадци са успели да отмъкнат пет модифицирани автомобила Range Rovers Sport, които е трябвало да се появят в новия филм за Джеймс Бонд.

Според Wirtshaft Woche, филмовите автомобили и четири други коли, в това число Range Rover Evoque, са били откраднати от паркинг в тренировъчната база на Jaguar Land Rover в Нойс, Германия. Откраднатите Range Rover-и се оценяват общо на 800 000 евро, или около 1 млн. долара.

Кражбите са били извършени през октомври, но колите са били заменени своевременно и няма забавяне в продукцията.

Според германското издание новите правила на ЕС, според които автопроизводителите трябва да споделят диагностичните данни на автомобилите може да са допринесли за кражбите на Range Rover-ите. В статията се казва, че наличието на подобна информация може да направи автомобилите по-податливи на външни атаки.

В този случай обаче крадците вероятно ще съжаляват. Колите са били модифицирани за специални каскадьорски цели като част от измененията включвали лесно чупещи се предни стъкла и разпадащо се окачване.

Снимките на "Бонд 24," какта е работното му заглавие в момента, трябва да започнат следващия месец. Актьорският състав и официалното заглавие ще бъдат обявени на специална церемония следващата седмица.