Лондонска компания за интериорен дизайн и компания за недвижими имоти представиха специално ново жилище.

Домът има мраморно предверие, полиран на ръка паркет, тапети Nina Campbell, ръчно изработени мебели и завивки, както и осветление, което се контролира дистанционно. Цената е само 40 000 долара!

Има само една уловка – площта й е 39 000 кв. см (0.0039 кв. м). Точно така, това е къща за кукли, пише CNBC.

Изглежда около всяка Коледа се появяват подобни суперскъпи къщи за кукли, но тази заслужава внимание заради невероятните си детайли.

Тя разполага с паркет, за чието поставяне и полиране са били необходими 14 часа; детска стая с дървен под, луксозен бебешки кош, кутия за играчки и скрин.

Стая за рисуване, която разполага с копринени завеси в златист цвят, занаятчийски килим, френски мебели, полилей и под от тъмно дърво. Къщата също така разполага с гараж, в който има миниатюрно копие на Rolls-Royce Ghost.

Продажната цена на къщата е 40 000 долара, но ако продавачът получи повече от една оферта, ще се прибегне до наддаване.

Компанията Dragons of Walton Street, която е проектирала къщата, ще дари 10% от приходите за благотворителност, а имотната агенция Savills също планира да дари своята комисиона.

Жилището е доста скъпо за къща за кукли. От Savills обаче твърдят, че ако това бе истинска къща и се намираше лондонския квартал Челси, тя щеше да струва 20 млн. долара.