С паричен трансфер от своята банка мултимилионер от Чикаго купи пентхаус апартамента на 89-ия етаж на Trump International Hotel & Tower, чупейки рекорда за най-скъпа продажба на жилищен имот в историята на Чикаго.

Санджей Шах е платил 17 млн. долара – в брой.

Шах е основател и главен изпълнителен директор на Vistex. Той е преговарял близо 2 години за жилището с площ от над 1 300 кв. м, което предлага 360-градусов изглед към Чикаго.

Обявената продажна цена на имота е била 32 млн. долара. Сделката засенчва тази, в която милиардерът Кен Грифин купи през 2012 г. апартамент на 66-ия етаж на Park Tower за 15 млн. долара.

Апартаментът, който Шах току-що е купил, не е обзаведен, а той възнамерява да събори някои от стените му.

"Пътувал съм по цял свят, но по отношение на архитектурата дори и в Ню Йорк не съм виждал нещо толкова екзотично," казва Шах. "Можеш да видиш всяка забележителност в Чикаго от тук. Мисля, че това ми хареса най-много в имота."

Това се очаква да бъде второто най-високо жилище в Западното полукълбо, след като бъде открит новият небостъргач, който се строи на Парк авеню в Ню Йорк.

Шах, който живее в Саут Барингтън, Илинойс, твърди, че ще използва апартамента за второ жилище за неговото семейство, което включва съпругата му и двете му дъщери.

Семейство Шах има жилище и в Германия, както и в Индия, където бизнесменът е роден.