Американската компания за алтернативен таксиметров превоз Uber обяви навлизането си на българския пазар. Началото ще от столицата на страната София.

Компанията предлага по-ниски цени от традиционните таксиметрови компании. Наскоро стана ясно, че Uber може да набере капитал, което да я оцени на около 35-40 млрд. долара.

Първите две пътувания в София за до 30 лв. всяко ще са безплатни. Промоцията е част от навлизането й на българския пазар, като тя е валидна до 20 февруари 2015 г.

Какво е UberX?

UberX осигурява на пътниците безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване в града, като в същото време предоставя на шофьорите, използващи платформата, възможността да компенсират разходите по своите лични автомобили (амортизация, поддръжка, гориво, паркинг и др.)

Пътниците биха могли да споделят със своите приятели и близки, които да следят тяхното придвижване, за да са сигурни, че те ще пристигнат безопасно до желаната дестинация.

Услугата се ползва чрез мобилно приложение, което може да бъде изтеглено оттук.

Потребителите на услугата не заплащат в брой, а веднъж месечно от тяхната дебитна или кредитна карта се взима изразходената сума по пътуванията.

Цените за България са 40 ст. на километър, 20 ст. на минута и 70 ст. първоначална такса. Сметката не може да е по-малка от 3 лв.

В София услугата ще се осъществява с коли Dacia Logan, Volvo V50 и Ford Focus.