Той е младият вълк на Улстрийт.

Хлапе от Куийнс е спечелило десетки милиони долари от търговия с акция в обедните си почивки, пише списание New York.

Мохамед Ислам е едва на 17 г. и има още няколко месеца, докато завърши училище. Състоянието му обаче, според някои слухове, надхвърля 70 млн. долара.

“Сумата е близо до горната граница на осемцифрените,” така отговаря срамежливият и скромен тийнейджър на въпроса с колко пари разполага.

Ислам си е купил автомобил BMW, но все още няма книжка. Той също така е наел апартамент в Манхатън, въпреки че родителите му, които са емигранти от Южна Азия, все още не му позволяват да се изнесе от семейния им дом.

Въпреки това закръгленият феномен живее и мечтае мащабно.

Вижте още: 18-годишен студент ще ръководи хеджфонд от общежитието си

“Какво кара света да се върти?” пита Ислам по време на интервю, обяснявайки предпочитанията си за търговия и инвестиции пред стартъп компаниите. “Парите. Ако парите не се движат, ако компаниите не продължават да работят, няма иновации, няма продукти, няма инвестиции, няма растеж, няма работа.”

Ислам и два други млади инвеститори на Уолстрийт се хранят редовно в модерен ресторант на име Morimoto, където хапват хайвер за 400 долара и пият фреш от ябълка.

Те се надяват да основат хеджфонд през юни, след като Ислам навърши 18 г. и получи лиценза си за брокер.

“Мо е нашият маестро,” обяснява едно от другите хлапета.

Тримата приятели възнамеряват да направят 1 млрд. долара до следващата година. Всико това ще се случи, докато са студенти. “Не става въпрс само за парите,” обяснява Ислам. “Искаме да създадем братство. Всички ние да сме свързани, да работим заедно, да имаме влияние."

“Подобно на братята Кох,” добавя той, говорейки за петролните магнати Чарлз и Дейвид Кох, които разполагат с по 40 млрд. долара.

Вижте още: Британски ученик заработил 14 000 паунда от търговия в училище

Най-голямото вдъхновение на Ислам обаче е Пол Тюдор Джоунс - илиардер инвеститор от Кънектикът, който е 108-ият най-богат американец.

След поредица от загуби Джоунс успява да се върне в играта и да печели отново и отново. Това е урок, който Ислам научава, докато търгува с пени акции на 9-годишна възраст и губи доста пари, които изкарал от частни уроци. Ислам се зарича да се откаже от търговията, осъзнавайки, че не му достига кураж за това.

За негов късмет, той започва да учи финанси, да чете написаното от титаните в търговията и в крайна сметка получава вдъхновение от Пол Тюдор Джоунс. “Бях парализиран от загубата си,” спомня си Ислам времето, когато е на 9 г.

“Джоунс обаче успява да се върне към търговията, дори и след като е губил хиляди долари отново и отново,” казва той.

Ислам все още разчита на баща си, който го води на вдъхновяващи пътешествия покрай имението в Гринуич на магната, на когото той дължи завръщането си към търговията на финансовите пазари. „Човек се учи повече от загубите, отколкото от печалбите си ”, казва Ислам, цитирайки Джоунс.