От изтеглянето на автомобили на General Motors през хакерския скандал със Sony до невероятната поредица от мултимилиардни придобивания в технологичния сектор - някои от най-големите истории на 2014 г. бяха от света на бизнеса.

Играейки главна роля в подобни истории, шефове на компании и други представители на индустрията често даваха своите коментари за случилото се.

Изказванията на някои бизнесмени, които са незасегнати от ограничения на обикновените смъртни и притежават огромно его, често дават храна на медиите.

Вижте няколко от най-значимите цитати от света на бизнеса през 2014 г., подбрани от Mashable:

1. Том Уийлър - „Не съм куче динго“.

Председателят на щатската Федерална комисия по комуникации Том Уийлър направи това изказване в отговор на сегмент от предаването Last Week Tonight по HBO, в който водещият Джон Оливър отбеляза кариерата на Уийлър на лобист в миналото и сравни назначението му като „все едно куче динго да бъде наето като бавачка“.

2. Доктор Дре – "Тук, от ши*аното Западно крайбрежие, аз съм първият милиардер в хипхопа".

Във видео, качено в YouTube, Дре заяви: "Аз съм първият милиардер в хипхопа от ши*аното Западно крайбрежие". То се появи малко след информацията, че Apple планира да купи компанията му за слушалки Beats за 3 млрд. долара.

Тъй като официално решението на Apple бе обявено няколко седмици по-късно, имаше спекулации, че потвърждението на Дре във видеото за сделката не се е приело много добре от шефовете на Apple.

3. Джон Леджър - „Тези върховни и могъщи двуполисти, които ви изнасилват за всеки цент, който имате“.

Главният изпълнителен директор на T-Mobile Джон Леджър е известен с това, че обича да казва това, което мисли, но той надмина и себе си с изказването си за другите големи мобилни оператори през юни. Той по-късно се извини.

4. Ким Кардашиян - „Обичам моя телефон BlackBerry. Не разбирам реакцията на хората, когато казвам това“.

Кардашиян разкри на събитие през октомври, че събира телефони BlackBerry и ги харесва повече от iPhone. Кой би предположил?

5. Еван Спигел – „Всичките тези пари все още са измислени“.

Основателят и главен изпълнителен директор на Snapchat прави тази забележка, след като отказа оферта от над 3 млрд. долара от Facebook за придобиването на неговата компания.

6. Илон Мъск - „Време е да представим Д и нещо друго“.

Това съобщение на Мъск в Twitter от 1 октомври за новия Модел Д на Tesla предизвика сериозно въодушевление.

7. Марк Закърбърг – "Променихме мотото на компанията от „Действайте бързо и чупете неща“ на „Действате бързо със стабилна инфраструктура“.

Главният изпълнителен директор на Facebook за еволюиращата култура в компанията.

8. Ян Коум - „Правете едно нещо и го правете добре“.

Концентрацията на съоснователя и главен изпълнителен директор на WhatsApp му се отплати сериозно през 2014 г.

9. Тим Кук - „Гордея се, че съм гей, и смятам това, че съм гей, за един от най-големите подаръци, които Господ ми е дарил“.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви публично сексуалната си ориентация през октомври.

10. Джак Ма – „Моят герой бе Форест Гъмп“.

Главният изпълнителен директор на Alibaba разкри това в деня, в който компанията му излезе на борсата.

11. Бари Дилър - „Всичко свърши“.

Коментарът на Дилър дойде, след като Върховният съд на САЩ обяви, че Aereo - стартъп компания, която излъчва телевизионно съдържание през интернет, развива незаконна дейност. Дилър бе от инвеститорите в Aereo.

12. Мери Бара - „Ние поемаме отговорност за грешките си и се ангажираме да направим всичко по силите си, за да предотвратим всичко това да се случи отново.“

Новият главен изпълнителен директор на General Motors трябваше да се явява няколко пъти на изслушване в Конгреса заради изтегляния на автомобили вследствие на проблем със запалването, които са свързани с над 13 смъртни случая.

13. Неназован ръководител в Sony Pictures - „Продължаваме да носим на гръб досадните еднотипни филми на Адам Сандлър“.

Това бе един от многото публикувани от хакери коментари, които поставиха Sony Pictures в неудобно положение.