Сега, след като Бъдни вечер и Коледа са зад гърба ни, погледнете нашия списък със забавления, които ще ви помогнат да изпратите 2014 година и да посрещнете новата 2015-а.

1. Напишете съобщения с благодарност

Писането на бележки, с които изразявате благодарност за жеста по Коледа, е добър начин да научите децата си да изразяват благодарността си към хората, които имат специално отношение към тях. Можете да организирате ден за направата на картички. Нека децата участват с въображението и творческите си умения.

2. Получихте много подаръци, нали?

Да? Тогава разполагате с идеалното време да се отървете от старите и вече изпълнили задача си подаръци. Децата, например, могат да изберат няколко стари свои играчки и да ги дарят на деца в нужда.

3. Превърнете остатъците от празничната трапеза в нов кулинарен шедьовър.

Разтърсете се в интернет за рецепти, които включват останалите в хладилника ви съставки.

4. Върнете или заменете подаръци.

Ако искате да смените подарения ви пуловер с друг цвят или пък друг размер, а защо не и десен, сега е времето да го направите. Защо? Защото съществува реална възможност магазинът, от който е закупен, да свърши наличностите.

5. Напазарувайте за следващата Коледа.

Сега е идеалното време да напазарувате картички, украсителни орнаменти и посуда в коледен стил. След празниците цените на този тип стоки падат драстично.

Вижте още: 5 човека в офиса, на които да благодарите

6. Съберете украсата и я подредете вниманието.

Тази година със сигурност сте открили, че част от украсата е разпокъсана или пък лампичките са с прекъснат кабел. Можете да избегнете щетите, като се снабдите с удобни кутии и найлонови пликчета.

Слагайте декорациите поотделно, ако са прекалено фини и нестабилни. Използвайте хартия, за да предпазите от счупване коледни чинии и купи.

7. Ако сте си взели живо дръвче, погрижете се за него – окастрете сухите клонки.

Можете и да го посадите в квартала или на вилата си.

8. Скоро племенникът ви има рожден ден?

Дните след Коледа предлагат намалени цени на всевъзможни стоки. Започнете да обикаляте и ще се уверите колко изгодни покупки можете да направите за предстоящи рожденни и именни дни, а също така и годишнини.

Денят на Св. Валентин ще дойде по-скоро, отколкото предполагате!

9. Забавлявайте се с децата си!

Оставете пазаруването настрана и се насладете на възможностите, които коледният сезон ви предоставя, за да се забавлявате от душа и сърце.

Каране на кънки на лед, пързаляне с шейни, готвене, домашен кино маратон, разходка из някой български възрожденски град – въобще всичко, което ще накара децата ви да се усмихнат!

10. Пригответе се за посрещането на 2015-а година.

Подгответе списъка с продукти, направете няколко позвънявания, за да съберете компанията, и се пригответе за приключването на старата година. Може да отделите време, през което да отбележите постиженията си през годината и да поставите нови върхове за изкачване през 2015-а година.

Никога не е късно да планирате осъществяването на позабравена мечта!