Когато правим списък с местата, които силно желаем да посетим, обикновено включваме в него популярни дестинации като Ню Йорк, Рим, Париж, Лондон и Токио. Сами знаете, че извън изброените градове съществуват още много, които заслужават вниманието ви.

Те често са подценявани от милионите туристи, които ежегодно пътуват до близки и далечни точки на света. Когато планирате своето пътешествие из Европа, може да останете много изненадани по време на проучването си.

Ще откриете фантастични страни. Те не са толкова популярни, като Франция и Италия, но предлагат също толкова впечатляващи и спиращи дъха гледки, исторически забележителности, невероятно пъстра кухня и приятни хора, с които си струва да поразговаряте.

Всъщност, вероятно ще се наложи да положите малко повече усилия, за да уредите пътешествието си за тези страни, но те ще бъдат възнаградени. Представяме ви 8 от най-подценяваните европейски държави.

1. Сърбия

Ако предпочитате тиха почивка в прекрасен планински курорт, Сърбия трябва да присъства в списъка ви с пътешествия. Столицата на Сърбия е Белград. Тя привлича туристи, които търсят запомнящи се преживявания.

Може да прекарате дни в изучаване на историческото минало на страната, обикаляйки музеи и средновековни манастири и стари църкви. Тук природата е щедра – има красиви планини, реки и панорамни гледки.

2. Люксембург

Люксембург е малка страна, но е една от водещите в Европа по стандарт на живот. Тук ви чакат богата история и живописни гледки. В Люксембург има над 100 замъка, сред които Bourscheid Castle, Clemency Castle, Clervaux Castle, Larochette Castle и др. Те са отворени за посетители.

Един от туристическите центрове – Vianden, е по-популярен, тъй като именно тук можете да видите с очите си оригинални писма и картини на Виктор Юго.

Вижте още: Български град сред 10-те най-добри за посещение през 2015 г.

3. Лихтенщайн

Граничеща с Австрия и Швецария, страната пази важни спомени за историята и културата на местните народи. Лихтенщайн е добро решение за хората, които обичат зимните спортове.

4. Босна и Херцеговина

Може да научите много интересни факти за Босна и Херцеговина, стига да отделите част от времето, отделено за проучване на Париж и Мадрид, именно за тази държава. В историята й се преплитат регилия, култура и природна красота.

Представете си девствена природа, докъдето ви виждат очите. Столицата Сараево предоставя достатъчно забавления за туристите. Тук цените не са високи, т.е. и с по-малък бюджет ще си осигурите незабравимо пътешествие.

Сложихте ли я вече в списъка за 2015-а?

5. Беларус

Това е една от най-подценяваните страни от най-подценяваните в Европа. Стъпите ли на беларуска земя, ще разберете защо ви го казваме. Тук е чисто, подредено и всяка разходка се превръща в истинско удоволствие.

Пред очите ви ще започнат да се редуват стари и съвременни архитектурни решения, зелени булеварди и красиви пъстри паркове. Културното наследство на Беларус е богато и ще ви впечатли с колоритността си.

Вижте още: Красиви малки градчета, за които не сте чували

6. Албания

Тази страна е донякъде известна на повечето хора заради богатата си култура, фантастичните непокътнати плажови и панорамните пътеки. Освен това тук се издигат величествени планини, които предлагат отлични условия за зимни спортове и каране на колелета.

Ако сте тръгнали към Албания, задължително посетете запустелия град Аполония, пазара Отоман, площад Скандерберг и римския амфитеатър в Дуреси.

7. Словакия

Можете ли да назовете поне една туристическа фирма, която ви е предложила да пътувате до Словакия? Шансовете клонят към 0. Въпреки това, Словакия си заслужава да я посетите.

Тук ще откриете вдъхновяващи истории и богата култура. В страната се извисяват няколко средновековни замъка и градове, има 9 национални парка и хиляди пещери, реки и езера. За туристите привлекателни са условията за спа и практикуване на ски спортове.

8. Латвия

Латвия не е толкова популярна, колкото Франция и Испания, но също разполага с уникални достойнства. Можете да избирате – тук има страхотни плажове, величествени стари замъци, риболовни селища и др.

Латвия е популярна и като дестинация с много чиста и запазена природа – това е идеалното място за хора, които обичат да съзерцават природата и да се вслушват в птичата песен. Една основна черта на латвийците, която много ще ви допадне, е, че те обичат цветята. Ще се уверите в това – навсякъде има красиви цветя!

Списъкът с държави може да продължи, но оставяме това да направите самите вие. Всъщност, когато разберете колко много съкровища има Европа и ги посетите, списъкът с подценявани страни ще се скъси, тъй като вече няма да бъдат такива.

Къде планирате да отидете през 2015-а година? Споделете ни, за да ни вдъхновите.