Българите стъпват върху огромни залежи на нефт и природен газ, твърди феноменът от бургаското село Димчево Иван Милев. 84-годишният мъж е известен със способността си да открива под земята находища на вода, нефт, газ и различни минерали. И е доказал своята дарба.

Историята на бай Иван е позната на мнозина. От близо 25 години феноменът се занимава с радиестезия. Открива дарбата си случайно.

"България е най-богатата държава в Европа на глава на населението поради наличие на природен газ, нефт и минерални термални води. Ако това нещо се използва, няма да говорим за богатството и щастието на българския народ", твърди Иван пред TV7.

Не минава ден, в който някой да не потърси бай Иван. Хората пътуват до село Димчево, натоварват го в колите си. После той посочва къде да се бие сонда.

За откритията на Милев научава и Тодор Живков. Влиятелни по онова време учени от БАН се опитват да убедят бившия първи, че мъжът е шарлатанин и тестове на думите му ще костват много на държавния бюджет.

Бай Иван отлита за Русия, където показва няколко нефтени находища. "Правихме проби за определяне с въртолет на височините от 4000 м височина. Одобриха ми работата, работих, спечелих добри пари", спомня си Иван.

Милев нанася всички свои открития на географска карта. Това не остава тайна за учените в института в Саратов.

"Започнаха да ме притискат да нанеса на всички републики находищата да ги контролират. Уплаших се да им предам всичко, за да не ми кажат заминавай за България. Но ми платиха добри пари. Няма да казвам колко са", разказва мъжът.

В село Димчево Иван Милев продължава да прави своите карти и да обикаля България със саморъчно направените си над 50 инструмента. Всеки от тях е изработен от различен материал и е в различен цветен спектър.

Бай Иван показва картата, за която от дълги години мечтае нашите учени да погледнат със сериозни очи. Защото находището в Румъния вече е открито.

Бай Иван е нанесъл всички нефтени артерии в България. Според феномена големи находища има около Карнобат. Страната ни е богата и на природен газ, който върви от Швейцария.

Австрийски и френски петролни компании също търсят Иван Милев. Пристигат със свои карти, налагат ги върху тези на Бай Иван и предлагат пари.

Но досега никой от Българската академия на науките не е търсил бай Иван. Разказва, че писал писма до кого ли не. Молил е да покаже картите, да бъде изслушан, но това така и не става. Бай Иван с болка споделя, че е в България се сблъсква с ирония и недоверие.

Възрастният мъж мечтае за среща с премиера Бойко Борисов. И вярва, че някой ден големите петролни потоци по българските земи ще бъдат открити.