Нова година, нов късмет, а защо не и ново жилище? Тези, които планират покупка на недвижим имот, най-вероятно следят отблизо и предлаганите от частните съдия изпълнители имоти.

През последния месец ставаме свидетели на сериозно понижение на предлаганите от частните съдия изпълнители имоти с неизплащани ипотеки. Те се понижават до 4 071 към днешна дата, спрямо 4 565 преди месец и 5 400 преди два месеца.

Ето и някои от най-интересните оферти при различните класове имоти, предлагани в момента:

Най-скъпо предлаганият в момента едностаен апартамент в центъра на София ни е добре познат. Той е предлаган неуспешно вече неведнъж.

Интересното при най-новото му предлагане, обаче, е че началната му тръжна цена е 95 000 лева, или без промяна спрямо последния търг през ноември, когато имотът остана непродаден.

Традиционна практика е на намаляване на началната тръжна цена при поредно предлагане на непродаден имот. Макар и разположен в централната част на София, явно цената от 31 кв. м. се вижда твърде висока на купувачите, предвид на окаяното състояние на имота.

Най-скъпо предлаганият двустаен апартамент откриваме не в София, а в курорта Свети Влас. За жилище с площ от 64 кв. м. търгът ще започне от 205 000 лева, или търсена цена от 3 200 лева за кв. м.

Тези, които се чудят какво жилище могат да си купят срещу близо половин милион лева, ще получат отговор. Многостаен апартамент с площ от 287 кв. м. в Бургас е с начална тръжна цена от 513 300 лева, което го прави най-скъпо предлаганото жилище в момента в страната. Търсената цена е 1 788 лева за кв. м.

Жилището е разположено в централната част на Бургас, до Морската Градина, което до голяма степен предопределя и високата търсена цена.

Най-скъпо предлаганият мезонет е в София. Той е с площ198 кв. м и се намира на бул. Самоковско Шосе. Наддаването ще започне от 540 000 лева. Това прави по 2 727 лева търсена цена за кв. м.