Тя е най-голямата островна и най-голямата мюсюлманска държава в света. Населението й е от почти 240 млн. души, съставена е от 17 508 острова, а биоразнообразието е огромно.

Съчетава в себе си богатство на култура, история, хора, мегаполиси, екзотична природа и едни от най-пъстрите флора и фауна на планетата. Индонезия е красива островна страна разположена на няколко хиляди острова в Югоизточна Азия. Играе роля на естествен мост между Азия и Австралия.

Красивата природа, топъл климат и изумителното биологично разнообразие са направили Индонезия обичана туристическа дестинация за посетители от целия свят.

Дивите и недокоснати екваториални джунгли контрастират с ултра модерните многомилионни градове с високи небостъргачи и модерни архитектурни съоражения.

За съжаления тази красива страна често става жертва на яростта на природата. Тук често стават земетресения и изригват вулкани.

Ако сте избрали Индонезия за следващото си пътуване е добре да знаете, че това е вълнуваща страна с наистина много невероятно красиви места и забележителности. Разгледайте снимките