Новопредставени батерии могат да се зареждат напълно за две минути. Батериите бяха представени по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, което приключва утре.

Батериите са произвеждани от израелския стартъп StoreDot, които макар и да издържат по-малко (до пет часа при пълно използване) могат да бъдат зареждани изключително бързо.

Сред инвеститорите в компанията StoreDot е Роман Абрамович. До сега компанията е набрала 48 млн. долара в два тура на инвестиции, като е подкрепена и от голям производител на мобилни телефони, чието име не издават, знае се само, че е от Азия.

Компанията е използвала нанотехнологии, за да синтезира изкуствени молекули и така е създала батерия, която може да складира много повече енергия, както и да я акумулира много по-бързо.

Продуктът е бил представен на потребителите със смартфон от Samsung

Предишните прототипи, представени от компанията, макар и значително по-впечатляващи, са били значително по-големи от новите.

През април 2014 година базираната в Тел Авив компания представи прототип на батерия, която можеше да се зарежда за около 30 секунди.

Много международни компании вече се подготвят да закупят технологията от израелската компания.