Във вторник фючърсите на петрола паднаха до 45.19 долара, което е най-ниското ниво от март 2009 година насам. Това бе само ден след като саудитският принц Алуалид Бин Талал каза, че те никога няма да се върнат на 100 долара, което е била изкуствена цена.

Дори и петролът да е поевтинял с 60%, кралските особи в Близкия изток ще останат ужасно богати с парите, които са направили през последните десетилетия.

Принц Алуалид Бин Талал някога имал самолет Airbus A380 за 300 млн. долара. Той му е направил подобрения за 200 млн. долара и го е превърнал в летящ дворец.

Виж още: Прекрасният живот на Принц Алуалид Бин Талал

Airbus A380 е огромен самолет, какъвто използват Singapore Airlines и Emirates. Той може да побере до 800 пътници и да измине 8 000 мили без да зареди. Принцът може да си го позволи, тъй като има лично състояние от 18 млрд. долара.

В него има място за паркиране на Rolls Royce-а на принца, музикална зала с роял, 5 спални с големи легла и собствени бани, както и 20 по-малки стаи.

От спалните се слиза към изхода на самолета чрез асансьор или спираловидно стълбище. В самолета има и стая за молитви, която автоматично се обръща към Мека, независимо от позицията на самолета. Сред екстрите е дори турска баня.

Принцът обаче е продал този невероятен самолет, когато акциите на Citi са поевтинели.

Той все още притежава един Boeing B747, един Airbus A321, няколко яхти и над 100 автомобила.

Вижте едно видео от неговия Boeing: