Днешният 17 януари е Световният ден на снега. Честването му се провежда по инициатива на Международната федерация по ски за четвърта поредна година, а през 2015 г. ще се включат над 40 държави и повече от 620 зимни курорта.

У нас също са подготвени много забавления и бонуси за децата. Малчуганите до 12 години ще могат да използват съоръженията в Банско, Пампорово и Боровец само срещу 1 лев днес, а в Банско тази промоция ще бъде в сила и в неделя, 18 януари.

В Пампорово всеки може да се включи в конкурса за снежен човек, томбола с награди, както и в забавните игри в музика. От курорта са подготвили и специален детски кът и леден бар.

На Боровец ще има безплатни уроци и екипировка за най-малките, както и за начинаещите скиори от всички възрасти. Днес ще отвори врати и фристайл паркът "Промо Парк Бороспорт", който ще предложи безплатни уроци по фристайл сноуборд и професионални демо скокове.

На Витоша празникът ще бъде отбелязан в неделя, 18 януари. Лифт картите за децата до 12 години ще струват 1 лев, а програма за най-малките ще стартира в 11 часа на Меча поляна.

Идеята на международния празник е децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове.