В началото на годината всеки един трейдър трябва да постави бъдещите цели относно 2015. Какви обаче трябва да бъдат те?

Генериране на нови идеи: Когато погледнем към 2014, виждаме някои пропуснати възможности. В много от случаите тези пропуснати възможности са само защото не сме се фокусирали върху правилния пазар, акция или валута.

Разширението на нашата „база данни“(да разглеждаме повече неща в различни посоки) е много важна стъпка в нашето развитие. Точно това е и първата цел, която всеки трейдър трябва да си постави.

По-добър рисков мениджмънт: Това е едно от нещата, които са в основата за подобряването на нашата главна цел- печалбата.

Рисковият мениджмънт се занимава с главните неща в търгуването: Кога да се отваря позиция; с какъв размер; къде да се слагат стопове и защо това са точните места за тях и тн. По-добрият рисков мениджмънт означава по-добра печалба.

Подобрение на вход и изход нивата: Твърде често трейдърите „гонят“ пазарните движения и влизат на лоши нива или излизат преждевременно повлияни от шума. Целта пред всеки трябва да е да се продава на най-високи и да купува на най-ниски нива.

Твърде често обаче ставаме перфекционисти относно входните нива и това води до пропуски на добри възможности, заради това една от целите, които трябва да си поставим за тази година е именно подобрение на входните и изходни нива.