Идеята на премиера „да сложим жена президент” живя прекалено кратко. Два дни, след като Бойко Борисов лансира това си намерение в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ", във вторник по време на срещата между изпълнителната власт и бизнеса, във видимо развеселено настроение той обяви, че се е шегувал.

Борисов смятал вече да подбира много внимателно думите си, тъй като изказването му било подложено на много сериозен анализ, съобщи bTV.

Той отбеляза, че изказването му било заради общия приповдигнат тон на обстановката и не става въпрос за оценка на настоящия президент.

"Нещо, което е след две години, изобщо не ни влиза сега в дневния ред да го говорим и единствената цел да се дискутира това кой ще е президент след две години и половина, е да се даде кратък живот на това правителство, да се създава напрежение в коалиционните партньори, да се чудят дали се играят някакви игри" коментира премиерът и допълни "удивлявам се на анализаторите - какво съм искал да кажа, а аз само се шегувах, и то не че не може да стане, просто в подобна аудитория, само жени, какво да им кажа", заяви Борисов.

След това се съсредоточи върху създаването на коалицията и благодари на преговарящите екипи.

Далеч съм от мисълта, че много сме се захаресвали и много сме се заобичали, просто знаем, че по-добро от това, което в момента сме създали, няма как да се конструира, отбеляза премиерът.

По думите му можело е да бъде и по-добре, ако не е бил задействан проектът "България без цензура". Според Борисов това е заслужаващият вниманието на политическите анализатори проект "как с пари можеш да вкараш една партия в парламента".