Помните ли снимките на хартия? От кога не сте си вадили такива?

Google току що получи патент за калъф за телефон, който ще принтира снимките ви веднага, както правят фото апаратите Polaroid.

Prynt е калъф, който ще може да се ползва с iPhone, както и с Galaxy. Ако харесате ваша снимка, натискате един бутон и след 30 секунди ще я имате в ръката си.

Калъфът тежи колкото смартфон, тоест теглото ще бъде все едно носите два телефона. Когато го свържете с телефона си, ток веднага установява контакт, не е нужно да чакате нищо.

Може да ползвате приложение, за да слагате филтри и рамки.

Камерата може да направи няколко кадъра, които да свърже като gif – да, картината на снимката ще може да прелива от един кадър на друг! Това е най-голямата новост в изобретението.

С него може да си принтирате която снимка искате от Facebook или Instagram.

Както можете и да се досетите, устройството ще хаби доста батерия.

С едно зареждане то може да направи 20 снимки, след което ще трябва да си намерите USB и да го заредите наново.

Един нов калъф ще има хартия за 10 снимки. Цената за хартия за една снимка е 50 цента. Ще може да се поръчва с апликация.

Наскоро Polaroid създаде фотоапарат за 300 долара, която може да прави снимки е филтър, подобен на Instagram. Хората обаче предпочитат да снимат с телефоните си и продажбите на каквито и да е фотоапарати не са особено силни.

Може да сте на парти, да направите снимка и директно да я дадете на някой. Няма нужда да му я пращате.

Prynt ще се продава в розово, бяло и синьо и ще бъде съразмерен за iPhone 5, 5S, 5C, 6, както и Samsung’s Galaxy S4 и S5.