Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг и неговата съпруга Присила Чан са дарили 75 млн. долара на San Francisco General Hospital Foundation.

"Това дарение е съществената част, необходима за завършването на новия център включващ интензивно отделение и травматология," се казва изявление на фондацията. "Дарението ще помогне за закупуването на важно оборудване и технологии за новата сграда и за превръщането на съществуващата болнична сграда в съоръжение за амбулаторна грижа."

Дарението, което е най-голямото получавано някога от болницата от откриването й през 1994 г., ще позволи на SF General да открие нови травматологични кабинети и три операционни, както и да удвои размера на спешното си отделение.

Според Закърбърг дарението му също така ще помогне за осигуряването на по-голям достъп до здравеопазването на хората в района. "С Присила вярваме, че всеки заслужава достъп до висококачествено здравеопазване," казва той. "Ние живеем тук, работим тук и искаме да инвестираме в неща, които ще променят живота на хората тук."