Най-големият световен производител на смартфони – южнокорейската компания Samsung Electronics, планира да представи два нови модела на изложението за потребителска електроника в Барселона през следващия месец.

Единият от моделите се очаква да е с дисплей, който да покрива три от краищата на мобилното устройство – предния край, както и лявата и дясната страна, според запознати изночници, пожелали анонимност. Смартфонът се очаква да е с 5.1-инчов метален корпус.

Вторият модел, който ще бъде представен, също ще е с 5.1-инчов дисплей, като за него на този етап се знае само, че ще е с метално тяло.

Виж още: Samsung вече не продава най-много смартфони в Индия

Samsung за пръв път представи смартфон със заоблен дисплей през изминалата година – в лицето на модела Galaxy Note Edge, който се радва на голям интерес от страна на потребителите.

Новите модели се очаква да са крачка напред в развитието на моделите със заоблен дисплей.

„Samsung спешно има нужда от модел, който да разграничи компанията от останалите производители на смартфони и да даде отпор на растящите продажби на Apple при устройствата от най-висок клас“, коментира Лий Хун, анализатор в HI Investment & Securities Co.

„Въпреки че компанията продължава да представя нови евтини модели, в усилията си да запази пазарния си дял, най-високият ценови клас е мястото, където се правят печалбите“, допълва още Хун.

Виж още: Apple прибира 93% от печалбата в сектора

Очаква се и двата нови модела да използват чипове, произвеждани от Samsung.

Металните рамки на двата нови смартфона ще се произвеждат от BYD Electronic International Co. - компанията, частична собственост на фонда на Бъфет - Berkshire Hathaway Inc.

Акциите на Samsung загубиха 1.7% от стойността си днес по време на търговията си в Сеул, докато книжата на BYD Electronic поскъпнаха с 4.6% в Хонконг.