За да станете успешен трейдър, трява да научите важните неща, които всеки инвеститор трябва да използва. Тук сме описали някои от тях:

1. Загубите: Както Уорън Бъфет е казал: „Първото правило в инвестирането е НЕ ГУБЕТЕ ПАРИ!, а второто е да не забравяме първото правило“. Големият капитал ще ви държи винаги в играта, но дори и с такъв, ние трябва винаги да имаме представа до каква сума бихме могли да си позвoлим да загубим.

2. Доверието: Няма нищо по-лошо от това да видим добра възможност за откриване на позиция, но да нямаме смелост да „натиснем спусъка“. Ако имаме страх от това дали ще бъде печеливша или не, тази позиция няма да ни донесе успех при всички случаи. Доверието не може да се научи. То идва с вземане на решения и трупането на опит.

3. Егото: Успешните трейдъри могат да бъдат големи, като личности, но когато търгуват, те оставят егото си настрана, а също така никога не спорят с пазара, а просто го приемат.

4. Ученици на пазара: Успешните търговци никога не са самодоволни. Те винаги са нетърпеливи да научат нещо ново. Непрекъснато търсят как да подобрят уменията си. Един такъв начин е пост анализът на сделките, като е важно винаги загубите да са по-малки от нашите печалби.