Много хора обичат бекон, но самата мисъл да изядеш близо 3 кг от месния продукт наведнъж е достатъчна на всеки да му стане лошо.

На всеки, с изключение на Мат Стоуни, който участва в състезания по надяждане и който записа ново постижение, изяждайки 182 парчета бекон (около 2.7 кг) за пет минути в неделя, информира Huffington Post.

Според CompetitveEaters.com, предишният неофициален рекорд е принадлежал на Марк Лайл, който е погълнал едва 54 парчета бекон за пет минути.

Състезанието, спечелено от Стоуни, е организирано от Major League Eaters и е първото им по надяждане с бекон. Според MLE, в момента Стоуни е на второ място в ранклистата на хората, участващи в подобни състезание.

Стоуни има интересен подход при яденето на бекон. Той грабва цяла шепа, прегъва парчетата наполовина, след което ги напъхва в устата си и преглъща с чаша вода. Според неговия Facebook профил той е доста придирчив към това как е приготвен беконът.

След като грабна титлата, 22-годишният Стоуни споделя пред Huffington Post, че "беконът е бил приготвен точно както го харесва — леко хрупкав, защото не обичал да го дъвче."