22 градуса ни очакват през март, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Едновременно с високите градуси обаче месецът ще ни предложи и температури под нулата, като най-ниските ще достигат минус 8 градуса.

Мартениците ще закачим при облачно време, като ни очакват и превалявания на места, които в планините ще са от сняг. В периода 2-4 март валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Температурите ще се повишат.

От 5 до 10 март ни очакват нови валежи, които на места ще са значителни. Температурите ще паднат и на много места е възможно дъждът да премине в сняг.

През първата половина от второто десетдневие на март ще бъде студено, облачно и на отделни места с валежи сняг. През втората половина от периода ще бъде по-топло, но нови валежи ни очакват около 16 и 20 март.

В началото на третото десетдневие температурите относително ще паднат и отново ще завали. През втората половина на периода ще бъде по-топло, но дъжд ще вали отново на 25 март и в края на месеца.