Въпреки че лятото ще започне след месеци, вие вече трябва да планирате почивката си или поне да имате някаква идея къде искате да я прекарате.

Освен ако не сте милионер, трябва да спестите пари за пътуването си, а колкото по-рано започнете, толкова повече средства ще имате.

И докато много сайтове и туристически агенции препоръчват да посетите някои от най-популярните (но изключително скъпи) ваканционни дестинации, може би вие ще предпочетете да се спрете на по-малко популярни, но по-уникални и красиви летни кътчета.

Хасанкейф, Турция

Намиращият се в югоизточната част на Турция Хасанкейф е красив древен град. Когато се говори за Турция, обикновено в съзнанието ни изникват най-популярните места като Истанбул, Анкара и Бодрум.

Хасанкейф не е известен със своите клубове, ресторанти и хотели, но това е мястото, където ще се научите да цените природата, живота и времето си.

Това е мястото, където можете да се насладите на вашето пътуване без стрес и тревожност, където можете да намерите смисъла на живота и където времето не лети толкова бързо, както във всеки голям град.

Хасанкейф може да се похвали с богата история, невероятна култура и страхотна кухня. Можете да посетите една от пещерите в скалите, които обграждат града.

Има и много други неща, които могат да се видят в Хасанкейф, включително Моста на река Тигър, Великия дворец, Малкия дворец, джамията Кизлар, Цитаделата и други.

Времето през летния сезон е доста горещо, така че не забравяйте слънцезащитните продукти.

Сибиу, Румъния

Румъния може да се похвали с някои страхотни места, за които много пътници дори не знаят. Сибиу е малък и тих, но мистериозен град.

Любителите на партитата вероятно е добре да пропуснат това място, докато хората, които искат да изследват нови неща и да се насладят на спокойствие, определено трябва да планират пътуване до там.

В Сибиу има добре запазени средновековни сгради, които изглеждат като излезли от приказка. Освен това е евтина дестинация.

Вануату

Вануату е чудесна екзотична дестинация за почивка или меден месец. Разположен западно от Фиджи, Вануату се състои от група невероятни острови.

Ако не можете да си позволите да посетите всички тях, то непременно отидете на Еспириту Санто. Той крие невероятни съкровища за туристите.

Антарктида

Ако сте уморени от претъпкани плажове, жарко слънце и екзотични дестинации и ви се иска да посетите необичайно място това лято, Антарктида е точно за вас.

Не само че ще избягате от горещото лято, но и ще видите места, които повечето хора се страхуват да посетят.

Резервирайте си обиколка с екскурзовод, за да видите най-недокоснатите от човека кътчета на света.

Вижте още: Най-евтините дестинации в Европа според Airbnb

Кито, Еквадор

Търсите приключения и спираща дъха дестинация, която предлага изобилие от забавни физически дейности? Защо тогава не прекарате лятната си ваканция в Кито, столицата на Еквадор?

Рафтинг, гребане, трекинг и туризъм в тропическите гори, плаване с кану и плуване са сред най-добрите неща, които можете да пробвате в Кито.

Също така ще имате чудесна възможност да научите повече за мистериозната култура на инките и да видите няколко фантастични примери за тяхната архитектура.

Мианмар

Мианмар е идеалното място както за опитни туристи, така и за хора, които никога преди не са пътували по света.

Тук няма да откриете луксозни хотели, скъпарски ресторанти и безплатен Wi-Fi на всеки ъгъл, обаче ще намерите смайващо приказни храмове, много интересни забележителности, зрелищни плажове и ще се срещнете с нова култура и традиции.

Местните хора са изключително приятелски настроени, така че не се колебайте да задавате въпроси и да намерите нови приятели.

Сан Себастиан, Испания

Испания е една от любимите страни на милиони туристи. Сан Себастиан е една от малко познатите й дестинации.

Той може да се похвали със завладяващи плажове, прекрасна природа, вкусна храна и приятелски настроени хора.

Освен това не е претъпкан, което го прави идеално място за посещение това лято.