УниКредит Булбанк намалява таксата за инвестиране във фондовете на Pioneer Investments. До края на месец април клиентите могат да направят своите инвестиции при входяща такса от 1.5%.

Инвестиции във фондовете могат да се правят както директно, така и чрез широко достъпни вноски от минимум 20 долара/евро месечно чрез спестовни планове Pioneer.

За последната година новите спестовни планове достигат близо 12 хил., като общият брой на клиентите на банката, които инвестират във фондовете на Pioneer чрез достъпни месечни вноски, са малко над 44 хил.

За последните пет години броят на хората, възползвали се от този начин за диверсифициране на спестяванията, е нараснал 5 пъти. Към края на 2014 г. средната месечна вноска по спестовните планове е 24 евро.

Pioneer Investments продължава да държи лидерското място на пазара на колективни инвестиционни схеми в България. Към 20 февруари 2015 г. нетната стойност на активите на дружеството възлиза на 355 млн. лв.

Клиенти на УниКредит Булбанк могат да инвестират във фондовете на Pioneer Investments във всички филиали на банката, като по този начин разпределят личните си спестявания в различни финансови инструменти. През изминалата година най-силно се е представил Pioneer Funds - Global Multi-Asset в евро с доходност от 19.32%. Средната възвръщаемост за инвеститорите за последните пет години за този фонд е 10.56%.

Pioneer Investments предлагат пълна гама инвестиционни решения. Спестовните планове на дружеството са предназначени за юридически и физически лица и дават голяма свобода при избора на най-подходящия спестовен план според рисковия профил и възможностите на клиента.

Взаимните фондове Pioneer Investments предлагат висококачествени инвестиционни схеми при ниска сума на вложението, прозрачност при управление на инвестициите и висока ликвидност на средствата.