УниКредит Булбанк привлича български студенти, учещи в университети в Лондон, да се върнат да работят в България. Това е възможно благодарение на участието на най-голямата българска банка в кариерния форум за български студенти и млади професионалисти в чужбина BG Careers Fair.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон и ще се проведе в британската столица на 7 март.

Представител на Управление „Човешки ресурси“ на УниКредит Булбанк ще запознае студентите в британската столица с условията за професионална реализация в България и ще им разкаже повече за работната среда в родината. Младежите ще имат възможност да участват в кратки семинари за изготвяне на CV и мотивационни писма.

„Ние винаги се стремим да привличаме, развиваме и задържаме най-добрите таланти. Участието на банката в BG Careers Fair има за цел именно да привлече талантливите и с потенциал за развитие деца на България да получат професионална реализация в родината си“, каза Хана Читбайова, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.

Пред българските младежи в Лондон Таня Карегеоргиева, директор Инвестиционно банкиране в УниКредит Булбанк, ще представи последователната политика за развитие и внедряване на иновации, която следва най-голямата българска банка.

Целта е българските студенти в чужбина да припознаят България като страната, в която могат да приложат на практика наученото навън, както и да видят, че има компании, които в някои отношения дори изпреварват световните тенденции и служат като пример за добри практики в цяла Европа.

Пример за успешен проект е откриването в края на миналата година на първия в България Международен център. Той комбинира иновативен подход, дигитална среда и голям набор от услуги с висока добавена стойност за настоящи и бъдещи международни клиенти на УниКредит Булбанк.

Друг значим международно признат проект на банката в сферата на новите технологии е откриването на първия Филиал на бъдещето за региона на Централна и Източна Европа.

Шанс да станат част от УниКредит Булбанк получават всяка година над 400 талантливи студенти и млади професионалисти чрез Стажантската програма на банката. През миналата година 22% от стажантите са останали на работа в банката.

Чрез участието си в BG Careers Fair в Лондон УниКредит Булбанк предлага на студентите възможност за развитие в България в социално отговорна организация, която е предпочитана място за работа. Освен това младите хора биха могли да получат шанс за международна кариера в УниКредит.