Южнокорейският производител на смартфони Samsung се опита да диференцира новия си модел Galaxy S6 от пазара на смартфони и особено от основния си конкурент – iPhone 6.

Освен с използването на висококачествени материали за производството на тялото, от компанията отделят сериозно внимание и на това да добавят черти и характеристики, които конкурентите не притежават.

Ето десет отличителни черти на новите модели Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge, с които техният основен конкурент iPhone 6 не може да се похвали, според изданието Business Insider:

1. Могат да се правят плащания навсякъде, където има четци за кредитни карти с използването на Samsung Pay.

За сравнение, плащания с Apple Pay могат да се правят само при устройства, разполагащи с NFC (near-field communication).

2. Новите модели могат да се зареждат безжично, за разлика от iPhone 6.

3. Двата нови модела могат да се зареждат много бързо. Моделите Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge могат да бъдат заредени за работа до четири часа само за 10 минути.

4. При модела Galaxy S6 Edge всеки контакт може да се свързва с определен цвят, в който да свети страничния дисплей, когато има повикване.

5. Камерите на двата модела могат да се зареждат бързо само с двойно натискане на началния бутон.

6. Камерата на модела Galaxy S6 може да следи движещ се предмет за по-добре фокусирани снимки.

7. Новите модели на Samsung идват с инсталиран Smart Manager - приложение, което позволява разчистване на работещите приложения от екрана с едно натискане.

8. Повечето устройства на Samsung, включително и новите модели Galaxy, позволяват едновременна работа с повече от едно приложение на заглавния екран.

9. Двата модела идват с инсталирано приложение за измерване на сърдечния ритъм.

10. Новият модел Galaxy S6 Edge дава възможност да се вижда времето, дори и при неактивен екран.