Кметът на община Гълъбово днес обяви бедствено положение. В момента градът е на аварийно захранване, съобщиха от общината.

В града изкараха безсънна нощ, след като в неделя следобед река Сазлийка преля и отново скъса дига. Водата се насочи към подстанцията край Гълъбово и над града и околността отново надвисна заплахата да остане без ток. Към 8 часа водата победи и електричеството изгасна.

„В момента, в който виждате, е малко повторение на ситуацията, която беше декември месец. Разликата е тази, че вече около самата подстанция има изградена дига, в момента помпи изчерпват водата, която просмуква през дигата”, каза зам.-кметът Пламен Бараков, цитиран от bTV.

Петчасовата надпревара с водата завърши без резултат - екипите не успяха да удържат стихията и Гълъбово и околните населени места останаха и на тъмно.

По думите на заместник-областния управител Маноил Манев днес ще се правят опити да бъде осигурено аварийно захранване за града и околните населени места, както при декемврийските наводнения.