Райфайзенбанк (България) е вече в нова централна сграда в София на територията на бизнес комплекса „Експо 2000 Офис Парк“ на бул. Никола Вапцаров №55 в столицата. Всички бизнес отдели, централната администрация и мениджмънта, както и дружествата-собственост на Райфайзенбанк, вече се помещават на новия адрес.

Освен новата 8-етажна сграда, на територията на ЕКСПО 2000 Райфайзенбанк разполага и със сграда от 2008 година, където са разположени други банкови бизнес звена, както и банков клон, който предлага целия набор от банкови услуги и продукти.

Сградата се намира в общ бизнес комплекс със съвременен архитектурен облик в широкия център на столицата, като по този начин цялата централна банкова администрация е леснодостъпна на удобно за клиентите място.

„Изключително се радвам, че под моето ръководство се преместихме в новата централа на Райфайзенбанк – тя е доказателство не само за нашите усилия за постоянно развитие като банкова група, но също така и за нашия ангажимент и стремеж към непрекъснато подобряване на възможностите за ефективно партньорство с нашите клиенти“, коментира Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на банката.

„За мен е важно, че успяхме да осигурим максимално добра работна среда за нашите служители и вярвам, че това ще е основата за динамично развитие във всички сегменти, което сме планирали занапред“, допълни той.

Над 400 служители вече работят в новооткритата сграда на банката, а заедно двете сгради в ЕКСПО 2000 помещават близо 900 експерти от 65 отдела и дирекции на Райфайзенбанк и четири дъщерни дружества от Групата Райфайзен.

Проектът на новата сграда на банката е базиран на съвременните концепции за „зелени“ енергоефективни сгради. Предвидени са автоматични системи за контрол на климата във всички помещения, като е инсталирана ефективна система за управление на сградните инсталации, която следи и намалява консумацията на енергия.

Модерната стъклена фасада с интегрирана слънцезащита намалява потенциалните загуби на енергия. Частичните зелени фасади и озеленен покрив са подчинени на основната концепция за чиста околна среда. Новооткритата сграда на Райфайзенбанк разполага с подземен паркинг с 56 места и удобен паркинг за клиенти.