През 2014 година Маркъс Персон стана милиардер, когато студиото за видеоигри Mojang бе купено от Microsoft за 2.5 млрд. долара.

Няколко месеца по-късно Персон си купи нова къща, която измъкна под носа на Джей Зи и Бионсе.

Тя струва 70 млн. долара и се намира в Бевърли Хилс.

Построена е от Брус Маковски.

Виж още: Мани Пакяо купи къщата на Пи Диди за 12 млн. долара

Домът има инфинити басейн, 8 спални, 15 бани и обща площ 2130 кв. метра.

Къщата е обзаведена луксозно и има толкова много, че си заслужава да разгледаме някои от най-впечатляващите неща около нея:

Домът беше листнат за 85 млн. долара и купен за цена, с 15 млн. долара по-ниска. Въпреки това, тя е най-скъпо продаденият дом в Бевърли Хилс.

Джей Зи и Бионсе са искали къщата

Звездната двойка също е била в преговори за покупка. Те са посетили дома общо 6 пъти и са били близо до затваряне на сделката, но явно цената, предлагана от тях е била по-ниска.

Гаражът

Гаражът побира 16 автомобила. Той е на две нива, а стените са от стъкло. Автомобилите са на въртящи се платформи и може да ги наблюдавате като в автосалон.

Мебелите във всекидневната са на Bentley и струват 500 000 долара

Във всекидневната има комплект на Bentley, състоящ се от кожен диван, няколко фотьойла и столове. Те струват половин милион долара.

Огромна стена с бонбони за 200 000 долара

В тази къща винаги може да си хапнете нещо сладко. На стената има улеи с 25 вида бонбони, като зареждането й струва 200 000 долара.

Винарската изба

Барът в къщата е зареден с водка и текила, а във винарската изба има изобилие от Dom Perignon и др. В продажната цена на дома са включени няколко кашона с Dom Perignon.

Тоалетните чинии струват 5 600 долара всяка

В дома има 15 бани. Тоалетните чинии са с цена 5 600. Само тоалетните на дома са на стойност 84 000 долара.

Тази вана струва 85 000 долара

Киносалонът е с 18 места

Екранът е 90-инчов.

От всекидневната се излиза направо на инфинити басейна

Фонтаните на басейна се контролират с iPad. От тук има чудесна гледка към Лос Анджелис.

В дома има много произведения на изкуството, като скулптура на ръчна граната за 250 000 долара. Това е автомат от Втората Световна война.

Напълно обзаведен

Брокерът, отговарящ за имота, казва, че той е напълно обзаведем и дори има 8 четки за зъби, плюс една златна – за разкош.