Чили лежи върху вулкани. Преди седмици страната се събуди с изригването на един от тях - Виларика. Поредната и със сигурност не последната манифестация от огън и лава във втората по големина и активност вулканична верига в света.

Вулканът Виларика

Виларика е величествен вулкан, намиращ се на 2 400 метра надморска височина. Той доминира района на Пукон, една от най-големите туристически зони в чилийска Араукания.

Вижте още: Шест вулкана, които могат да ни изтрият от лицето на Земята

След седмици изригвания, това кътче от света ще се превърне в още по-привлекателно за хората от цял свят.

Целият е в бял сняг

Както сами можете да видите от снимките, Виларика е перфектният вулкан: пресечен конус, самотен и изолиран в средата на равнина, с постоянно пущеш кратер, от който дори в летаргично време излизат искри от лава и тонове сняг, който покриват повърхността му.

В подножието му се е образувало гигантско езеро, привличащо погледа със сините си води и брегове, покрити с вулканична пепел. Тук можете да плувате, да сърфирате и да ловите риба. Пукон е рай за любителите на природата!

Лъч светлина в Конарипе

Когато изригванията приключат, силно ви препоръчваме да включите този вулкан в списъка на местата, които си заслужава да видите с очите си. Можете да се отдадете на планинарство, а през зимата да покарате ски в непосредствено разположените ски курорти.

Реката Тракура предлага отлични условия за рафтинг. А горещите извори из местността са добре дошли за тези от вас, които имат нужда от отпускане след активния ден.

Геометрични горещи извори