Пролетният април ще бъде студен, без трайно затопляне, сочи месечната прогноза на синоптиците от НИМХ. Очакват се валежи над нормата.

През първите десет дни на месеца ще бъде по-студено от обичайното за сезона. На места ще има и слаби превалявания от дъжд. По-високи температури се очакват около 4 и 5 април, когато ще се радваме на слънце.

През втората половина от първото десетдневие на месеца отново ще застудее, очаква ни и дъжд, който на места ще се превърне в сняг. Към края на периода валежите ще спират, а температурите ще тръгнат леко нагоре.

До средата на второто десетдневие щесе радваме на температури, които са близки до обичайните за месеца. Времето обаче ще е променливо и няма да отпадне вероятността за валежи. През втората половина на десетдневието ще бъде малко по-топло.

През първата половина от третото десетдневие температурите да се повишат още, но към края на месеца отново ни очакват валежи, сочи прогнозата на синоптиците.

Най-високите температури през април ще са между 22 и 27 градуса, а най-ниските - между минус 2 и 3 градуса, които ни очакват в началото на месеца.