Както много от днешните богаташи, Джон Сталупи си пада по яхтите и по филмите за Джеймс Бонд. За разлика от повечето богати обаче, Сталупи е намерил начин да се наслаждава на тези неща и да прави пари от това.

Сталупи, който е един от най-големите дилъри на коли в САЩ, е притежавал 18 яхти през живота си. Всичките те са носили имената на филми за Джеймс Бонд.

Той е имал яхти на име "Голдфингър," "Диамантите са вечни," "Златното Око," "Октопуси," "Един свят не стига", а най-новата, което в момента се строи, се казва "Скайфол."

Когато бъде завършена, Скайфол ще струва над 60 млн. долара.

Сталупи споделя пред CNBC, че увлечението му по филмите за Бонд започва още като дете, когато живеел в Бруклин и гледал "Голдфингър" на кино.

След като успява да натрупа състояние, Сталупи започва да строи тематични яхти.

Вижте още: Къде богатите хора паркират автомобилите си?

На въпрос колко пари е похарчил за яхти през годините, той казва: "Нямам представа. Никога не съм опитвал да ги събирам. Ще се изплаша."

Повечето богаташи гледат на яхтите като на прахосване на пари, но Сталупи в случая се проявява като находчив инвеститор. Той е продал няколко от своите яхти на печалба, а останалите дава под наем, когато не ги използва.

"От последната ми яхта направихме много добри пари," казва той. "След края на сезона бяхме направили над 2 млн. долара, след като отчетем направените разходи."

Сталупи споделя, че дадена яхта му омръзва след около две години.

"Това ме поддържа млад, мотивиран и ме кара да работя здраво, за да мога да си позволя следващата голяма яхта," казва Сталупи.