Най-големият регистратор на домейни в света GoDaddy вчера излезе на борсата - близо 10 месеца, след като подаде заявление за първично публично предлагане (IPO) на акции през юни 2014 г.

Със своя 28-процентен дял, основателят на компанията Боб Парсънс все още е най-големият й акционер. Парсънс напусна поста изпълнителен председател на GoDaddy през юни 2014 г.

От тогава живеещият в Скотсдейл, Аризона, Парсънс се е посветил още повече на благотворителната си дейност, на увеличаване на колекцията си от мотоциклети и на изкупуване на недвижими имоти чрез инвестиционната си компания YAM Properties, пише Business Insider.

От Forbes оценяват личното му състояние на 1.84 млрд. долара.

Преди да стане предприемач, Парсънс е пехотинец във Виетнам през 1969 г. Той дори получава няколко отличия за службата си в армията.

След като продава първата си компания на Intuit за 64 млн. долара, Парсънс основава GoDaddy през 1997 г., като първоначално името й е Jomax Technologies.

През 2011 г. той продава по-голяма част от компанията на компании за дялово инвестиране и напуска поста главен изпълнителен директор. През 2014 г. напуска и поста изпълнителен председател, но все още е в борда на директорите на GoDaddy.

След като спира активно да се занимава с компанията, Парсънс използва по-голяма част от времето си за благотворителна дейност с фондацията си. Парсънс и съпругата му са дарили близо 72 млн. долара през последните три години.

Парсънс и съпругата му Рене се женят през 2009 г. на пищна церемония близо до Шарлътсвил, Вирджиния. Парсънс качва трейлър от сватбата си в своята страница в YouTube.

Вижте още: Откачени неща, които CEO-тата правят в свободното си време

Тук Парсънс позира с пилота от Nascar Даника Патрик. GoDaddy е неин спонсор от 2006 г., а тя е участвала в над 30 реклами на компанията, някои от които доста предизвикателни.

Парсънс определено споделя страстта на Патрик към високите скорости. Той притежава три дилъра на мотоциклети и лична колекция от мотори. Така изглежда неговият BMW K1300S.

Това пък е неговият BMW 1200GT, който е боядисан по интересен начин.

Парсънс разполага и с няколко мотоциклета Ducati. Това е един от тях.

През 2011 г. Парсънс бе подложен на сериозна критика, след като в интернет се появиха видеа, на които се вижда как той ловува слонове в Африка. Той защити действията си, като каза, че е помагал на местните да контролират популацията на слонове.

Вижте още: Правилата за успех на един новоизпечен милиардер

Парсънс е и запален голфър. През 2013 г. той купува голф клуб с площ 292 акра за 600 000 долара и му дава името Scottsdale National Golf Club.

През 2014 г. той обяви план на стойност 35 млн. долара за обновяването на някои от дупките на игрището и построяването на ново клубно помещение.

През януари 2015 г. основа Parsons Xtreme Golf - нова компания, която произвежда стикове за голф с уникален дизайн и патентована технология за работа със сплави.

Парсънс също така притежава девет търговски центъра в района на Финикс, с обща площ от над 62 000 кв. м.

Парсънс не обича да прави нещата половинчато. Вместо да излее кофа с вода на главата си, като част от популярното ALS предизвикателството през миналото лято, той си изля 10 огромни контейнера с вода и дари общо 100 000 долара.