Японското правителство вече не вярва в летящи чинии, въпреки че преди време не изключваше съществуването на НЛО, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Министърът на отбраната на страната обяви, че никога не е чувал за нарушаването на въздушното пространство на Япония от малките зелени човечета.

"Когато нашата отбрана открие присъствието на НЛО във въздушното ни пространство, винаги се изпращат изтребители, за да го прехванат, изтъкна Ген Накатани в парламента.

Нашите бойци понякога се натъкват на птици и на други летящи обекти, различни от самолети, но доколкото знам никога не са откривали НЛО, а само обекти със земен произход!"

Ген Накатани е известен като съвестен държавник, който много добре познава материята, за която отговаря. Накатани трябваше да отговори на странното запитване на сенатор Антонио Иноки.

Законотворецът, който е бивш кечист и никога не се разделя с червения си шал, направи парламентарно запитване дали Япония не е по следите на марсианците и дали се правят проучвания в тази насока. Самият Иноки преди време се бил натъкнал на неидентифициран летящ обект.

Това не е първият път, в който японското правителство се произнася по тези трънливи въпроси. През 2007 г. Министерският съвет прие решение, по силата на което не се потвърждаваше
съществуването на НЛО.

В същото време тогавашният правителствен говорител Нобутака Машимура и министърът на отбраната Шигеру Ишиба бяха казали, че в личен план не споделяли това виждане.