Пролетта дойде и вече можете да се насладите на топло време, не само да мислите за него. Обкръжаващата ни природа ще се изпъстря все повече с всеки изминал ден. Разходките са задължителни ежедневно! Наедно с това ви предлагаме да си направите списък със задачи до настъпването на лятото.

Пролетта внася промени в ежедневието ни досега. Този сезон свързваме с време за ново начало. Какво по-добро обяснение за желанието ви да преоткриете себе си и навиците си? Предлагаме ви пет лесни начина, с които да направите леки промени в живота си тази пролет:

1. Събуждайте се рано всяка сутрин
Когато навън е студено и тъмно, е по-трудно да намерите сили, за да излезете изпод топлите завивки сутрин по-рано от необходимото. Сега, когато слънчевите лъчи стоплят още от зори, и навън е светло, няколко допълнителни минути сутрин са истинска наслада!

2. Позволете си да имате „свободни нощи”.
Много млади хора са толкова претоварени от работа и от излизане по клубове вечер. Един мой добър приятел ми даде ценен съвет: „Стреми се да излизаш вечер в два от пет работни дни. Остави останалите три дни отворени”.

Опитвам се да следвам съвета му и да използвам тези няколко часа, с които разполагам вечер, за разходка, разговор с добър приятел, четене на интересна книга или пък за да изведа кучето на по-дълга разходка.

3. Създайте си оазис на открито
Прекарването на времето под открито небе е лесен начин да си осигурите добро настроение. Някои от нас разполагат с дворове за тази цел, а други не.

Въпреки това винаги можем да намерим някое по-спокойно място из града, където да се насладим на спокойствието и красотата. През пролетта – още повече!

Вижте още: Как успелите хора прекарват уикендите си?

4. Бъдете по-активни
Много лесно е да станете мързеливи през зимните месеци, когато единственото, което ви се иска е да се скриете под някоя топла завивка. Специалисти твърдят, че упражненията са ключът към преборването на стреса.

Планирайте закупуването и, разбира се, използването на колело през пролетта. Намерете си вдъхновяващ маршрут и се зареждайте с енергия, винаги когато усетите, че я губите.

5. Следвайте 24-часовото правило
Като много хора, страдам от имейл проблем. Иска ми, когато получа писмо, веднага да му отговоря. Или поне в рамките на няколко часа. Научете се да отлагате отварянето на имейли до следния ден.

Работният ден е свършил, когато започне отново, тогава се заемете с отговора си. Целта е обаче да отговорите на писмото не по-късно от 24 часа след получаване. Така гласи правилото за 24 часа.