В следващите редове ще обърнем поглед към част от най-красивите градини в света. Те ще привлекат вниманието ви и ще ви вдъхновят да закопнеете да ги посетите. Съветваме ви наистина да отидете и да им се насладите максимално.

Тези градини разполагат с гостоприемен персонал, готов да ви информира и разведе из приказното приключение от цветове. Намерете своето вдъхновение в тези снимки и трансформирайте тазгодишната си домашна градина в една мини тяхна версия!

Кюкенхоф, Холандия

Тази градина е разположена върху повече от 72 акра и е в списъка на най-големите градини в цял свет. Очакват ви хипнотизиращи гледки. През пролетта тук се стичат повече от 800 000 души, любители на природните красоти и цветята, в частност.

Благодарение на ландшафтното проектиране, градината изглежда невероятно. Милиони от нарциси, зюмбюли и лалета разцъфват по едно и също време. Този парк е отворен от края на март до края на май.

За да го посетите, трябва да направите предварителна резервация.

Задължително вземете фотоапарата си и се уверете, че имате достатъчно памет картата, за да побере безбройното количество снимки, които ще ви се прииска да направите.

През последните 65 години Кюкенхоф се е доказал като световноизвестна атракция.

Градините Бътчарт, Брентууд бей, Британска Колумбия, Канада

Векове назад Джени Бътчарт започва да строи това, което днес представлява едно от най-великолепните флорални представления в света. Милиони посетите идват тук, за да се насладят на изобилието от цветове и красота.

Вижте още: Няколко евтини идеи за градината

В помощ на гостите от цял свят има карти, преведени на 21 езика. Бътчарт провокира у хората чувството за "градинарска завист", тъй като за мнозина тя е безусловно най-красивата в света.

Градината се захранва с вода само от дъждовете и поради това през горещите летни месеци водата се превръща в истинско злато. През 2004 година мястото е поставено в списъка на историческите забележителности и паметници на Канада.

Градината на чудесата, Дубай

Дубай е дом на друго съвременно чудо, наречето Градината на чудесата. Ако имате удоволствието да пребивавате в Дубай, тази градина трябва определено да влезе в списъка със забележителности, които не бива да изпускате за нищо на света.

Тук ви очакват повече от 45 милиона цветя. Те са представени във формата на сърца, звезди, иглута, пирамиди и т.н.
Изложбите се променят през всеки сезон на годината. Това е причината посетителите никога да не се уморяват да идват.

Тук всичко се променя и развива в напълно неочаквана посока.

Градината на чудесата е едно от най-красивите места в Дубай и привлича милиони посетители от цял свят целогодишно.