Изобщо не е случайно, че Карибите редовно оглавяват класацията на списание Scuba Diving за най-добрите места за гмуркане в света.

Климатът им гарантира приятна температура на водата през цялата година, изключителна видимост и интригуваща комбинация от рифове, развалини и пещери, в комбинация с поразителен животински свят.

Вижте кои са най-добрите места за гмуркане на Карибите:

Бонер

Бонер - непретенциозният, недобре развит холандски остров край бреговете на Венецуела, винаги е бил топ дестинация за гмуркане на Карибите.

Той предлага на туристите идеално запазена система от рифове и разполага с повече от 60 подходящи места за гмуркане.

Островът е известен с атмосферата си на безгрижие, като тук времето няма никакво значение.

Белиз

Водолазите идват в тази малка централноамериканска страна, за да видят втория по големина бариерен риф в света.

Белиз е истински рай за гмуркане заради невероятното многообразие на животински свят и сложната система от тунели и пещери в района.

Освен това край Белиз се намира Великата синя дупка, за първи път документирана от Жак Кусто.

Вижте още: 7 неща за живота, които научих, докато живеех на Карибите

Големи Антили

Кораловите острови – част от Големите Антили, особено Бахамите и Каймановите острови, притежават драматична подводна топография.

Плато в близост до бреговата линия изведнъж пропада до океанското дъно, което се намира на хиляди метри под повърхността.

Невероятни места за гмуркане предлагат и Американските Вирджински острови. В техните пещери дебне изключително интересен морски живот.

Остров Козумел, част от Мексико, споделя същия бариерен риф, който продължава на юг до Белиз. Santa Rosa Wall е едно от най-известните места за гмуркане в курорта.

Като се има предвид неговата цветиста история, не е изнедата, че дъното на Карибско море е осеяно с руини на кораби. Много от останките са потопени умишлено, за да благоприятстват растежа на коралите.

USS Kittiwake на Гранд Кайман е едно такова място. Гмуркачите могат да се насладят на потъналия кораб, който е само на 15 метра под повърхността на някои места, а водолазите имат възможност да плуват между петте му палуби.

Развалина номер едно на Карибските острови - HMS Rhone край Британските Вирджински острови, датира от 19-и век. Водолази все още могат да видята витлото и задвижващия вал на кораба.