Бруум е малък град с малко повече от 11 000 жители. Намира се в земите Ялуру, регион Кимбърли, Австралия. Водите на океана се вълнуват близо до него – обстоятелство, което прави града много популярен с перлените му ферми от 1880 година насам.

Работата на търсачите на перли винаги е била свързана с опасност. Първите, които се заемат с трудоемката задача, са мъжете и жените от аборигентските племена. В началото на 20 век много придошли в Бруум също започват да ловуват перли.

Близко разположеното японско гробище напомня за 919 рибари, които емигрират от Япония и намират смъртта си, въвлечени в тази рискова професия. Много повече обаче са погълнатите от водите на океана. През 70-те години 60% от култивираните перли в света идват от Бруум.

Оттогава насетне икономиката на Бруум се е разнообразила, благодарение на откриването на скъпоценните камъни в Кимбърли и развитието на туризма в региона, който привлича много гости от всички краища на света.

Най-известният плаж е Кейбъл, който е дълъг 22.5 километра с приливи, които могат да достигнат до 9 метра дължина. С цел да запазят туристическата атрактивност и живота на хората, местните са създали защитна мрежа, която предпазва от акули и медузи.

В югозападния край на този плаж можете да видите следи от динозаври, датиращи далеч назад – от преди 130 милиона години. Те могат да бъдат видени само при слаб прилив.

Плажът Кейбъл също така е един от най-известните нудистски плажове в Австралия. Майниир парк е крайбрежен резерват, намиращ се в непосредствена близост, на изток от Кейбъл.

Да потеглите на гърба на камила на залез слънце е едно от най-популярните занимания за гостите в региона. Разходките се осъществяват по плажната ивица. Фотографът Лорън Бат, един от пионерите в Инстаграм, с над 400 000 последователи, е уловил страхотни моменти от тези разходки с камила по изгрев и по залез.

Небето в тази географска точка рефлектира на повърхността на тюркоазените води, докато камилите се придвижват по типичния си безгрижен начин сред заобикалящата ги природна красота. Силуетите в сянката им се придвижват по пясъка.

На източния бряг се намира заливът Роебък. Тук откриваме прочутите стъпала, от които можете да наблюдавате отдалечаващите се приливи, растящата луна и т.н.