Порнографията може и да е незаконна в Китай, но Playboy Enterprises - пионерът в печатните забавления за възрастни, гледа на страната като на един от най-обещаващите си пазари.

Компанията, която е известна най-вече със своето списание, продава и най-различни стоки - от модни облекла до пътнически багаж, носещи легендарното й лого, което пък се харесва на китайските потребители.

През 2014 г. Playboy генерира 1.5 млрд. долара продажби на дребно в световен мащаб, като над една трета от тях идват от континентален Китай. Сега компанията се опитва да издигне бизнеса си в Китай до нови висоти.

"През последното десетилетие Playboy има 5 млрд. долара приходи от продажба на дребно от Китай и имаме намерение да удвоим тази сума в следващото десетилетие," споделя пред CNBC Мат Нордби, който отговаря за лицензионната дейност на компанията Playboy Enterprises.

"Китай е от изключително голямо значение за нашия бизнес," добавя той.

Компанията планира да разшири бизнеса си чрез нова 10-годишна лицензионна сделка с компанията за производство и дистрибуция Handong United.

Playboy, която присъства на китайския пазар от повече от 20 години, в миналото имаше няколко лицензионни партньори в страната, което затрудняваше упражняването на контрол върху качеството.

Сега, след като Handong United вече е основен партньор, щатската компания се надява да има по-добър контрол и да увеличи мрежата си от 3 100 до 3 500 магазина.

Вижте още: Пет цитата от Хю Хефнър за това как да игнорираме хейтърите

От Playboy очакват, че ръстът в Китай ще дойде от две сфери: онлайн продажби и жени потребители.

"Playboy традиционно се предпочитат от мъжете в Китай, но ние смятаме, че има възможност да рекламираме нашата марка и на жени, особено модните ни облекла," казва Нордби.

Китай не е единственият азиатски пазар, където Playboy иска да разшири дейността си. Компанията работи по разширяване на дейността си в Индия, която е смятана за по-консервативен пазар.

"Трудно е да се пренебрегне увеличаващата се средна класа в Индия," казва Нордби.

Миналата година Playboy отвори първия си нощен клуб в страната. Клубът се намира в град Хайдерабад в близост до университетски кампус.

"Втората фаза ще бъде пускането на потребителски стоки, като това се очаква да стане по-късно тази година," добавя Нордби.