Германският производител на луксозни автомобили BMW разкри, че ултраскъпата суперкола Rolls-Royce Ghost е помогнала за повишаването на общите продажби на групата с 14.7%, до 20.9 млрд. евро.

В отчета на автопроизводителя за първите три месеца на годината е отбелязано, че ултралуксозният сегмент Rolls-Royce Motor Cars е постигнала второто най-добро първо тримесечие в историята си по отношение на продажбите. За този период са продадени 310 броя Rolls-Royce Ghost - или с 1.6% повече от същия период година по-рано.

Вижте още: Вижте как Rolls-Royce задоволява прищeвките на клиентите си

Броят на продадените автомобили не изглежда толкова голям, но всеки Rolls-Royce Ghost струва около 235 000 евро, като в тази цена не влизат допълнителните екстри, които много от клиентите си поръчват.

От германския автопроизводител също така добавят, че моделът BMW X5, който струва около 48 000 евро, отчита 29.7% скок в продажбите, което също е подпомогнало общите приходи.

Така BMW записва нови рекордни обеми, приходи и печалби за първото тримесечие. Печалбата на групата преди данъци нараства до 2.3 млрд. евро.