Съоснователят на Facebook Марк Закърбърг днес навърши 31 години. Преди осем години той стана най-младият милиардер в света. Ето и още няколко факта за Закърбърг:

На 12-годишна възраст Закърбърг използва Atari BASIC, за да създаде програма за съобщения, която баща му използва в своя зъболекарски кабинет;

Младият Закърбърг напуска Харвард през 2002 г., подобно на Бил Гейтс;

Преди няколко месеца той сподели, че работи по около 50-60 часа седмично;

Закърбърг има едно правило, с което определя дали съответният човек трябва да бъде назначен във Facebook. "Наемам някого да работи директно за мен, само ако аз бих работил за този човек," споделя той.

Един от любимите цитати на Закърбърг е дело на Пабло Пикасо и гласи: „Всички деца са артисти. Проблемът е как да останат артисти и когато пораснат.”

През 2008 г. Forbes го постави за първи път в класацията на милиардерите. Днес той притежава 33.4 млрд. долара, което му отрежда 16-та позиция сред най-богатите хора в света;

Вижте още: Невероятният живот на Марк Закърбърг

Синият цвят на Facebook се дължи на факта, че основателят на социалната мрежа Марк Закърбърг може да различава всичките му нюанси. Той притежава форма на далтонизъм, като не различава червено и зелено.

Наскоро Закърбърг бе запитан защо носи еднакви тениски всеки ден. Той отговори: “Наистина искам да изчистя живота си, така че да ми се налага да вземам колкото се може по-малко решения за всичко останало, освен за това как да служа най-добре на тази общност,” каза Закърбърг, след като поясни, че има “много тениски в един и същи цвят.”

Всяка година той си поставя ново предизвикателство. Тази година – да чете по една книга на всеки две седмици.

Закърбърг не може да бъде блокиран във Facebook. Ако искате да опитате, ето, вижте сами: http://www.facebook.com/zuck

Още: Новата централа на Facebook