След продължила 33 години кариера, легендарният американски водещ на вечерно ток шоу Дейвид Летърман вчера слезе от ефир.

За всичките тези години в неговото шоу са гостували стотици знаменитости, като някои от тях са били още в началото на звездната си кариера.

Такъв пример е най-добрият баскетболист на всички времена Майкъл Джордан, който гостува през 1986 г., когато е едва на 23 г.

В интервюто Летърман и Джордан обсъждат редица теми от първите години на баскетболиста в Чикаго Булс до рекламните му договори.

Интервюто е преди цели 29 години, като по това време Летърман и Джордан вече вървят по пътя към славата - всеки в своята сфера.

Вижте още: Най-добре печелещите отказали се спортисти

По това време Джордан вече е рекламно лице на марки като McDonald's, Coca-Cola, Nike, продуктите за коса Johnson, часовниците Guy Laroche и Wilson.

По време на интервюто Летърмай показва и кецовете, които НБА забранява на Джордан да носи. На въпрос на какво се дължи забраната, Джордан отговаря, че преобладаващият цвят в тях не е бялото. Водещият пък се шегува, че същото важи и за НБА.

Джордан също така споделя, че в почивката между сезоните обича да играе голф и има намерение на 32-годишна възраст да спре с баскетбола и да стане професионален голфър.