Акциите на веригата за бързо хранене Shake Shack завършиха в края на миналата седмица с повишение от 3.3% до 92.86 долара за брой. Това маркира шестото им поредно повишение, или най-дългата печеливша серия, откакто компанията стана публична на 30 януари.

През този месец акциите на веригата за бързо хранене са поскъпнали с 35%, а пазарната й капитализация вече достига 3.2 милиарда долара.

Вижте още: Бургер мания на Уолстрийт

Доброто представяне става реалност след изключителните резултати, представени от компанията през първото тримесечие. Приходите за периода са нараснали с 56.3% на годишна база, а печалбата й се е удвоила до 37.8 милиона долара.

Данните превишиха очакванията на анализаторите, което инициира силното им повишение. Появиха се определения за компанията като „Tesla сред бургерите“ (Tesla е високотехнологична компания, чийто акции поскъпнаха драматично в последните години).

Инвеститорите, участвали в първичното публично предлагане на компанията, са повече от доволни. Акциите бяха предложени при нива от 21 долара по време на IPO-то, като от тогава до момента са поскъпнали над четири пъти.

Разбира се, пред компанията има и сериозни предизвикателства. Тя расте в пазар, изключително наситен на вериги за бързо хранене, което поражда известни рискове пред бъдещия й темп на растеж.

Shake Shack е основана през 2001 г., като дейността й започва с продажбата на хот дог. Днес веригата има открити 63 локации по света – от Истанбул до Дубай.