Automobili Lamborghini SpA ще произвежда в Италия новия си SUV модел, който може да удвои продажбите на марката, след като постигна споразумение за данъчни облекчения с правителството на министър-председателя Матео Ренци, информира Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман и Руперт Шадлер, главен изпълнителен директор на компанията майка AG, ще обявят заедно с Ренци споразумението на специална пресконференция в Рим утре.

Вижте още: Десет катастрофирали Lamborghini

Срещу плана на Lamborghini да наеме около 500 служители, правителството на Ренци ще гарантира данъчни облекчения и други ползи в размер на 80 млн. евро за увеличаване на производството в Италия.

Audi търси начини да разшири продуктовата линия на Lamborghini, която е основно от двмуестни автомобили и които се харесват ограничено в развиващите се пазари като Китай, където част от пътищата са доста лоши.

Това ще бъде първият SUV модел на Lamborghini след производството на LM002, или така наречения Rambo Lambo, който бе спрян през 1993 г.

Известната със своите спортни автомобили, като струващия 237 000 долара Huracan, Lamborghini представи прототипа на SUV модела Urus през 2012 г.

От Lamborghini се срещаха на няколко пъти с представители на правителството в последните няколко месеца, преди да вземат окончателно решение за производството на SUV модел. За да се ограничат разходите, шаситата и други части ще бъдат произвеждани в заводите на Volkswagen AG.

VW притежава Audi, която пък е компанията майка на Lamborghini.

Вижте още: Най-красивите коли в света в момента

Новият модел идва на фона на отчетените от повечето производители на луксозни автомобили рекордни продажби за миналата година

През 2014 г. продажбите на Lamborghini нарастват с 19% до рекордните 2 530 автомобила. От Lamborghini са споделяли, че има потенциал за продажбата на 3 000 SUV модела на година, което би увеличило продажбите повече от два пъти.

Lamborghini поднови трудовия си договор с италианските синдикати на 22 май.