Когато тенис звездата Рафаел Надал излезе на корта за първия си мач от тазгодишния турнир Ролан Гарос, на китката си той носеше нов талисман за късмет – часовник за 850 000 долара.

От една от любимите марки часовници на богатите Richard Mille обявиха през уикенда, че пускат нов часовник за Надал, който носи името RM 27-02.

Mille е спонсор на Надал от пет години, а по време на всичките си мачове тенисистът носи часовниците от марката, които са известни с това, че са много леки и са направени от иновативни материали.

Най-новият часовник на Надал обаче е толкова напредничав и сложен, че граничи с инженерната лудост. Подобно на предшествениците му, механизмът на RM 27-02 е механичен турбийон, което е почти нечувано за спортен часовник.

За да се адаптира към мощния стил на игра на Надал, часовникът може да издържа на 5 000 G, в сравнение с 88 G при първия часовник на тенисиста.

Корпусът на часовника е още по-устойчив и лек благодарение на използваните нови техники и материали.
Инженерите на Mille също така са използвали нов материал в сътрудничество с North Thin Ply Technology - компанията, която създава сплави за космически изследвания и за Формула 1.

Новият материал е известен като TPT Quartz и съдържа стотици слоеве кварц, слепени един с друг със при температура от 250 градуса.

Часовникът също така има титан и сапфирен кристал.

Предвид факта, че Надал спечели първия си мач от турнира, феновете вероятно ще виждат още доста пъти часовника му в следващата седмица, докато той се опитва да спечели рекордната си 10-а титла от Ролан Гарос.