Един мъж разбра по трудния начин, че да използваш умния часовник на Apple, докато шофираш, е незаконно - поне в Канада.

Джефри Макесин е спрян от полицията в Квебек и глобен със 120 долара за това, че сменял песни на своя часовник Apple Watch, докато кара, информира The Verge.

Макесин споделя пред CTV News, че бил шокиран от това, че полицаите го спрели, тъй като си мислел, че няма проблем да гледа в часовника си, докато кара, стига да не си играе със своя смартфон.

Той обяснява, че телефонът му се зареждал в чанта, но бил включен към аудиосистемата на колата и през него слушал музика. Той сменял песните през умния си часовник, докато ръката, на която е часовника, била на волана.

Според закона за движение по пътищата, който следват полицаите в Квебек, по пътищата никой няма право да използва устройство, което се държи с ръка и има функция на телефон, докато шофира.

На други места по света в тази си част законът за движение по пътищата звучи подобно и може да стане по-строг с увеличаването на броя на хората, които имат умни часовници.

"Това не е устройство, което се държи в ръка. Това е часовник," казва Макесин, който обжалва глобата. "Все пак часовникът ми е на китката. Тук нещата стават спорни."