Вие сте млади, амбициозни, уверени и искате да бъдете милионери? Страхотно!

Или може би искате стигнете до следващото ниво от и да започнете бизнеса, за който сте мечтатели, но се страхувате от финансови рискове и не сте сигурни дали искате да се откажете от заплатата си и от страничните привилегии.

Най-големият въпрос, който може би си задавате, е: от какво желаете да се откажете, за да създадете живота и бизнеса, който наистина искате?

Люис Хоус, бивш състезател по американски футбол и настоящ автор и предприемач, споделя в Entrepreneur.com няколко изпитани трика за успех в бизнеса и живота.

Ето ги и тях:

1. Придържайте се към простите неща.

В началото се учете колкото се може повече от безплатни ресурси в интернет.

Когато започвах, прекарах месеци в изучаването на това как да оптимизирам използването на LinkedIn, споделя Хоус. Осъзнах, че това е изключителна ценна и подценена социална медия и така приложих уменията си, натрупани от година изучаване на сайта, за да осигурявам стойност на другите, пише Хоус.

Създавайте контакти по старомодния начин, с разговори лице в лице, както и онлайн. Създавайте истински отношения. Вместо да се опитвате да бъдете по-добри от конкуренцията, бъдете различни.

2. Бъдете пестеливи.

Ако имате мисия или визия за своя бизнес, ограничавайте разходите си колкото се може повече. Например, вече не е нужно да имате офис в центъра, за да потвърдите легитимността си. Хиляди предприемачи работят от дома си, от библиотеката от кафенето. Нямате нужда от физически офис, особено ако не продавате физически продукт.

Хоус споделя, че дори не е имал кола, докато не се е премества от Ню Йорк в Лос Анджелис, а когато си купува автомобил, той следва съвета на баща си и се сдобива с кола модел 1991 г.

Слагайте визията си на първо място и след като успеете, тогава вече можете да пръскате пари.

Вижте още: 7 съвета за по-добър баланс между работата и личния живот

3. Инвестирайте в себе си.

Ако ще инвестирате в нещо в началния стадий на вашия бизнес, нека това инвестицията да е в самия вас.

Наемете си учител, запишете се за онлайн курсове и т.н. Намерете начини да се сдобиете с уменията и знанията, които ще ви отведат там, където отивате.

4. Медитирайте.

Ако още не сте чули, медитацията е мощен трик за по-добър живот. Тя може да подобри яснотата и функционирането на мозъка, да понижи кръвното ви налягане и още много неща. С нарастването на залога в живота и в бизнеса ви ще извлечете ползи от медитацията, защото тя ще ви помогне да се справяте по-добре със стреса и да управлявате времето и концентрацията си.

5. Грижете се за здравето си.

Повечето предприемачи попадат в капана да се концентрират изцяло върху бизнеса си и да пренебрегват здравето си. Докато се опитвате да прогресират в бизнеса, можете да изгубите бройката на месеците, в които не сте ставали от бюрото си. Ричард Брансън например отдава своята издържливост и енергия на ежедневните тренировки и смята спорта за неговото тайно оръжие.

6. Създавайте контакти.

Направете така, че да сте безценна част от своите мрежи. Свързвайте хората, изпъквайте като споделяте ресурси с други хора на събития и създавате ценни контакти за други.

7. Давайте, давайте, давайте

Да живееш означава да даваш. Особено когато започвате, правете така, че да давате повече, отколкото всички очакват от вас.

Вижте още: 5 типа хора, които ще ви помогнат като предприемач

8. Мислете нестандартно.

Цялото поколение сега е нестандартно, когато става въпроса за иновативен бизнес и платформи за правене на пари. От „Четиричасовата работна седмица“ на Тим Ферис до виртуалните помощници, платформите за краудсорсинг, информационните продукти онлайн и още много неща, ние все още дълбаем повърхността на всичко онова, което е възможно.

9. Бъдете себе си.

Бъдете себе си, защото всички останали вече са заети. Никой не е повече от вас от самите вас. Колкото по-различни сте, толкова по-добре.

Използвайте различните у вас за да изпълнете на конкурентния пазар и следвайте сърцето си по отношение на живота и бизнеса.

10. Не се отказвайте.

Никога не се отказвайте. Започването на бизнес изисква цялата ви енергия. На всеки провал трябва да се гледа като урок и когато приемате провалите, ще видите, че е по-лесно. Всички се проваляме. Сериозно. Отново и отново. След това се изправяме и продължаваме да следваме мечтите си, толкова дълго, колкото е необходимо.

Днес разполагаме с повече възможности от всякога. Когато осъзнаете, че вашето отношение и начин на мислене са от най-голямо значение, тези трикове за справяне с живота ще ви изстрелят към успеха.