Ако Гърция бъде обявена във фалит, българската икономика ще пострада. Това каза за "Хоризонт" в предаването "Нещо повече" финансистът Кольо Парамов:

Гърция трудно ще изпадне във фалит. В своята история тя никога не е губила своя основен финансов интерес. Атина винаги е била в много сериозна държавническа изгода, въпреки че всичко говори в момента, че тя ще бъде обявена във фалит.

Световните финанси са така подредени, че този път Гърция трябва да поеме дисциплиниращия ефект и да приеме всичко, което ѝ се прилага като спасителен план. За нас това е вторичната неизгодна ситуация.

Ако допуснем, че Гърция изпадне във фалит, ние ще имаме много проблеми с междинните разплащания, дължимите суми на наши фирми от Атина и с поръчките на Гърция, по които работят български фирми.

Според Парамов текстът за преструктурирането на банките в България е много важен:

Още през 90-те години, когато въвеждахме валутния борд, след фалита на търговските банки искахме да приложим този модел, но тогава беше наложено условието на Костов да бъде създаден Фонд за гарантиране на влоговете. Видяхме какво се случи в КТБ и всички видяхме, че тази схема не работи.

Сигурен съм, че, ако Фондът беше под управлението на БНБ, а не самостоятелен, нещата щяха да бъдат много по-различни.